Glossi "Lill-Troll" Petras Häst

Texas - Varmblod/Islänning

Texas är också Hasses ögonsten, en hingstig ung-vallack som är under utbildning. Snygg och stilig - utom när han bara passar i stället för travar i ridning....-Men nu börjar Hasses jobb få lite resultat och han är fenomenal på långturerna men har lite svårt att hålla lugnet när det blir lite tempo eller på riddarbana/bågskyttebanan. Men det får ta lite tid och han får ha rollen som den trygga ledarhästen på långturerna så kommer det andra sen!

 

Zinita - Fjording/Nordsvensk

Zinita kom till oss i mitten av augusti 2012. då var hon oskodd, oriden och rätt full med exem. Hon såldes tillsammans med Shouni - Shettis och dom är oskiljaktiga. Jag har nu börjat jobba med Zinita och det går fantastiskt fort framåt. Då hon inte är utbildad eller riden särskilt mycket sista åren så svarar hon direkt och har inte lärt sig "fel". Efter bara några lektioner i centrerad ridning gör hon nu förvänd öppna, lite sidvärts, tempoväxlingar mm. Och hon älskar det!🙂 Det är det viktigaste tycker jag, att man har framåtbjudning och vilja, då går vad som helst! Hon är pigg ute och har blivit min ledarhäst och har tagit mitt hjärta, tillsammans med Glossi❤ Varje gång jag rider henne, ibland bara hon och jag, tänker jag på hur jag älskar att rida henne🙂 Hon är en förträfflig riddarhäst men behöver lite mer kondition och smidighetsträning, hon är ju en stor dam!😉

Ruslans, även kallad "Ryssen" - Lettisk korsning

En dag i slutet av sommaren 2013 fick vi samtal från Sigtuna ridskola, som vi har både Nellie och Fenix att tacka för. Nu var det åter dags att sålla bland pållarna då nya mer utbildade tillkommit så vi fick frågan om vi ville ha Ruslans. Självklart då vi även just behövde en större mer viktbärande häst då alla utom Zinita var ponny. Vi åkte dit, provred och hämtade några dagar senare. En toppenkille med lite märkligt rörelsemönster bak, har lettiskt pass så kanske någon töltande ras i sig är  min gissning. Första testet var Gubblägret, efter endast två veckor hos oss. Han gjorde succé! Travade snällt medan nybörjaren sköt bilbåge och galopperade tillbaka och stannade snällt i boet med sin ryttare som senare frågade - Hur stannar man egentligen?😉 Denna sommar, 2014 gjorde han än mer succé då han fick ta Texas plats på SM i beridet bågskytte med Hasse. Han var en klippa! Även på kurser i beridet bågskytte visar han att han minsann vet exakt hur det går till! 😉

Memphis Lane - Fullblodsarab Ägs av Matilda

Ägs av Matilda.

Memphis kom  2011 som hingstföl bredvid Bibis Arab - Memory Lane, från Black Arabians of Sweden. Hans pappa är den kända otroligt vackra hingsten CW RIH För att göra en lång historia kort så köpte Matilda Memphis, då uppfödaren tyckte att det var kul att han fick bli en "vanlig" häst istället för att exporteras,

Han var på inridning som 4 åring vilket inte föll väl ut då han har stora problem i momentet när ryttaren sitter upp. 

Den korta versionen är att Matilda som äger honom fått tre barn och jag som tidigare inte haft någon bra relation med honom , har nu fått hans förtroende och börjat jobba med honom igen så förhoppningsvis har jag snart en vacker svart springare......🙂🤩                            

Hästar vi minns med kärlek och glädje

Sedan flytten från Veckholm har verksamheten med häst minskat betydligt och inga nya hästar tas in längre. Men alla som vi fått ha hos oss har alla gett oss så mycket kärlek, kunskap och glada skratt.

Några har gått vidare till andra världar och några har fått nya hem, då vi insett att med den minskade verksamheten får inte varje häst tillräckligt med motion och hantering. Då vi bor så avsides är det svårt att få medryttare hit osv, men känner du dig intresserad av det är du välkommen att höra av dig:-)

Super Viktor - Varmblodstravare, bor Enköping

Viktor fanns på Utlida där vi höll till tidigare och Hasse och han fann varandra. Vi flyttade hit till Enköping och i somras, 1,5 år senare fick vi förfrågan om vi ville ha Viktor då han trots sina 7 år ännu inte blivit hanterad eller inriden. Självklart ville särskilt Hasse ha honom så så blev det! I början var Viktor rädd för precis allt men nu efter mycket markträning och ridning har han tom gått på bågskyttebanan utan problem och rids på kortare turer så han kommer bli en fin fin verksamhetshäst - både till turridning och beridet bågskytte! I dagsläget rids han av Hasse.

Krilte - Islänning, 3 gångare

Krilte är som Chastra mycket speciell för oss!

Hon är den första häst som Hasse rört i hela sitt liv och dom har haft en lång resa tillsammans, med många äventyr och strapatser. Hon är tillsammans med Chastra en stabil och trygg ledare och hon basar över maten. Hon har blivit en riktig trygg - Gamla Bettan för dom ovana och barnen, samtidigt som hon kan få upp en riktig fart för den som vill, men alltid lika trygg och orädd och går fram som en bergsget i skogen!

Sommaren 2013 fick hon genom en spark 4 frakturer i armbågen och mot alla odds lyckades ett team av veterinärer laga henne med två plåtar, vilket var första gången man gjorde på en häst. Det var intressant även i utbildningssyfte så fantastiskt nog gjorde dom det för försäkringsbeloppet, som redan innan operationen var slut....så det var inga småpengar som satsades. Men det var mödan värt, trots sex veckor i hängmatta på sjukhus för Krilte. Nu är hon i mjukträning och har börjat ridas på lilla slingan och förhoppningsvis kan hon i sommar vara med och göra ridturen trygg för dom ovana ryttarna:-)

Futuro El Bayo - PRE (Andalusier) SÅLD

Futuro kom till oss hösten 2014 då hans tidigare ägare inte riktigt klarade av honom och insåg att det nog skulle bli svårt att hitta ett bra hem åt den otroligt snälla och älskvärda lilla hästen. Det är vi naturligtvis oerhört tacksamma för, framförallt förtroendet.

Det går inte att med ord beskriva hur det är att rida en PRE, det måste upplevas! Jag har under mina snart 40 år med hästar aldrig upplevt nåt liknande! Men det kräver sin man, inget man sitter och åker söndagstur på utan rida varje sekund är det som gäller! Men det är det värt!

Futuro kommer inte att ingå i verksamheten utan rids bara av mig, Petra.

Chastra - Basjkir

Chastra är vår första häst!

För ca 7 år sedan red Matilda och jag på tur några gånger på Hammarby Gård och deras Basjkirer. Vi blev helt sålda på rasen och var helt överrens om att -blir det egen häst så blir det en Basjkir! Det tog inte lång tid innan vi hade Chastra. Som vi inackorderade här på Utlida, där vi nu arrenderar lösdrifter och uteboxar och har vår verksamhet!

Chastra är tillsammans med Krilte en stadig flockledare som håller ordning och reda. Hon är fantastisk med barn och särskilt barn med något funktionshinder. Däremot kan hon bli den Basjkir hon faktiskt är med vuxna som kan få känna på några riktiga rodeoskutt;-)

Chastra har en särskild plats i våra hjärtan. Dels är hon vår första häst men för drygt ett år sedan blev hon utdömd av en klinik. Vi satsade hårt på en veterinär specialiserad på rörelsestörningar - Lars Christiansson, och hon är nu friskförklarad! En riktig saga!

Glossi - Islänning

Glossi kom till oss vintern 2013 genom min tidigare hovslagare. Han är 10 år och inte inriden eller särskilt hanterad. Vi var sista hoppet för honom så vi gör ett försök. Inte så lätt som vi trodde när vi först mötte jättesnälla och trevliga killen....när vi började ställa krav kom en helt annan,  inte lika charmig häst fram, men skam den som ger sig. Vi är nu i september och nu har vi börjat med sidvärts, gå i form och jag rider ut själv i skogen så snart är han också en trygg raggsocka! Bara lite snyggare än dom flesta!😎

Nellie - Irländsk korsningsponny- Nu glad pensionär :-)

Nellie var en vacker skimmelskäck och kom hit våren 2012 genom tips från Sigtuna ridskola. Hon var privathäst i stallet bredvid ridskolan. Ägarinnan var en ung flicka som inte riktigt klarade av henne då utevistelsen inte var så lång varje dag och med det blev hon lite för pigg. Här gick hon på lösdrift och var  tillsammans med Krilte en perfekt lugn häst för nybörjare och ovana. Hon tog  mitt hjärta och var länge min ledarhäst, vilket hon var med sällan skådad stolthet! Lite överraskande blev hon oslagbar när det gäller beridet bågskytte! Hon var en klippa!

Eldstöt "Elle" - Kallblodstravare

Elle kom till oss våren 2015 efter att vi fått en förfrågan om vi kunde ta honom. Familjen hade försökt sälja honom men inte hittat rätt köpare och när dom fick tipset att fråga oss gjorde dom det. Det är vi oerhört tacksamma för - både för att vi älskar Elle men också det förtroende det faktiskt är att någon väljer oss att ge hästen ett bra liv. Det värdesätter vi högt.

Elle är 16 år och har gått på travet tills han var 12. Nu är han en otroligt smidig och mjuk och lyhörd herre som älskar beridet bågskytte!! I skritt med dom ovana är han en klippa och galopp gäller för erfarna, det går undan! Jag red honom under SM i beridet bågskytte i augusti 2015 och vi var hela tävlingens snabbaste ekipage...där tidsgränsen är 24 resp 26 sekunder springer Elle på 13....eftersom man skall hinna skjuta på fem tavlor också så är det alldeles för snabbt så vi jobbar på att minska tempot..Han har en medryttare som gör ett bra jobb också med att träna lite långsammare trav osv så han är på väg att bli en riktig toppenhäst! På turridning är han också en klippa!

Hästar vi minns med kärlek och glädje

 

Gobi har tyvär lämnat oss efter att hon våren 2014 bröt skenbenet rakt av. Det hände i hagen men ingen förstår hur. Hon klarade tappert av resan till Ulltuna, då ingen kunde ana en så allvarlig skada men vi lät henne somna in och ge sig ut på oändliga långturer på andra sidan. Hon var oss väldigt kär och speciell, särskilt för Hasse, hon var en riktig Husse-gris och dom skulle träna lite riddarspel tillsammans.

 

Felix "Fenix" - New Forest

Kommentarer

19.06.2014 19:56

Petra

Hej! Det ska bli jättekul med massa roliga Saker! vill du prova nellie? Bästa dressyrhästen o pigg som sjutton kraam!!

02.09.2020 13:59

Lena Eriksson

Hejsan! Vad GLAD jag blev när ja lyckades hitta att Chastra finns hos er 🤗❤️Jag söker mina alla fd pälsklingar min älskade flock splittrades 💔Hör jättegärna av er 😊Mvh Lena 070-6980610

19.06.2014 19:13

Thea

Hej Petra och Hasse! Ska bli kul att komma till er på sön! Hälsa Desperado från mej! Kram

06.05.2014 22:51

Patricia

Hej, kollade runt på eran hemsida då jag kom på att Chino från Sigtuna flyttade hit! Har han flyttat från er? Var min favorit ponny och skulle vilja se honom :)

06.05.2014 23:56

petra

Hej,tyvärr fick han tas bort i vintr då hältan han hade med sig var en ovanlig muskelsjukd som bara blev värre obotlig. Men vi har Felix Ruslanso Nellie

02.01.2014 17:58

thea

hej petra och hasse
det ska bli sååååå kul att komma till
er imorgon och Desperado är såååååååååååå söööööööööööööööt

31.10.2013 00:46

Thea/Theodora

Hej Petra och Hasse!!!!!Jag är Lisas kompis och jag var på ridläger här hoss er dena sommar som var och sommarn innan!!!!Ni är bäst!!!!och hästarna så klar!!

05.11.2013 23:28

Petra

Tack Thea, det är så kul när du kommer hit så kom snart tillbaka!

27.09.2013 20:32

Tina Englund

Hej, träffade er på harmoni mässan i våras och blev helt tagen av er, vilket underbart gäng med hästar ni har och hela er koncept är ju helt kanon, Lycka till

27.09.2013 22:26

petra

Hej vad kul! Tack! Välkommen hit för en härlig ridtur eller trummeditation eller varför inte bägge delarna? :)

10.05.2013 19:06

petra

Hej Thea! Vad roligt att du tycker det! Hoppas vi ses snart igen!

10.05.2013 18:50

Thea

Hej Petra och Hasse!jag var på ridläger hos er i somras!jag tycker att er hemsida är jätte fin och bra!

21.10.2012 17:18

Petra

Hej, vad kul! Maila gärna på min mail, inte mycket utrymme här

20.10.2012 21:03

Armine Almroth

hej!
Jag och min syster satt och googlade lite eftersom att vi nu hörde att vår gamla felix blivit såld ifrån ridskolan.

Vi hade ägde honom i flera år och

20.10.2012 21:16

Armine

Jag hoppas verkligen att han får en bra tid hos er nu som pensionär. Hör gärna av er om ni har några frågor.

Mvh, Armine och Emelie

20.10.2012 21:13

Armine

lärde oss jätte mycket ifrån honom. Han är en underbar ponny med en enorm personlighet! Ett litet busfrö. Vi startade upp till elit dressyr på honom och La hopp

20.09.2012 20:46

Lisa

okej vad gullig!!!!

19.09.2012 18:11

Lisa

Har ni fått en ny häst Fenix?
Kram Lisa

20.09.2012 09:17

petra

Japp! Fenix är nya stjärnan en 20-årig veteran, tävlat mycket svår dressyr o är super!:)