Vår familj och vår filosofi

Vi som driver Hästdalen i Veckholms-Ål AB, mer känt som Glada Hästen, är Petra och Hasse Keravuo. Vi träffades i Haninge 2011 där jag och dottern då hade våra hästar. Snabbt insåg vi att vi äntligen mött vår själsfrände och Hasse flyttade ner från Norrland. I samma veva blev jag erbjuden att driva lösdrifter och stall där vi hade hästarna och vi tog det tillsammans och började i liten skala erbjuda turridning och läger. Mycket tidigare än vi vågat drömma om fick vi möjligheten att driva vår verksamhet vidare i Veckholms-Ål, Enköping under fem år för att äntligen hittat HEM till gården Jon-Lars i Annefors Såsarv som vi får förmånen att hyra på lång sikt, förhoppningsvis för alltid:-)

I Enköping byggde vi upp Hästarnas Dal - bla Sveriges största självbärande jurta på ca 78 kvm och även sveriges bästa rakbana för Beridet bågskytte , 150 m vit marmorkross! Där arrangerade vi bla SM i beridet bågskytte 2015 och höll många kurser och träningsläger.  Vi är väldigt medeltidsinspirerade ochdeltog under två somrar vid Arboga medeltidsmarknad där vi fick mycket uppmärksamhet med vår "Hästarnas Dal". Där hade vi ha en Jurta-by (Mongoliska ryttartält) med olika aktiviteter som medeltida lekar för barn, ponnyridning med riddarspelstema, konsert med Johan och Hasse mm.                                                                             

Vårt mål är att bygga upp något liknande här i Såsarv. Här har vi också så många möjligheter till olika aktiviteter, bla ett fullt utrustat snickeri, Hälsinglands längsta såg som kan göra plank på 10 meter! En fantastisk natur lagom långt bort från bebyggelse och vägar.                                                                                  

Stora huset är gammalt generationsboende så på övervåningen finns ett kök där det kommer hållas kurser i tillverkning av tvål och annan ekologisk hudvård. I väntan på att jurtan kommer på plats kommer ett av rummen att inredas och dekoreras till ett tempel, där vi kommer hålla trumspelarkurser och där även Margitta Wigren kommer att hålla kurser och kvinnocirklar mm. Evenemang läggs ut på Facebook som tyvärr ofta är mer uppdaterad än hemsidan.

Förutom beridet bågskytte erbjuder vi kurser och clinics i KOL - kommunikation och ledarskap och olika läger. Även hel eller halvdagar efter eget önskemål om innehåll ordnar vi! :)  Vi vill att hela familjen ska kunna komma tillsammans till oss och göra olika saker. Tex kanske några i familjen vill rida medan någon kanske vill smida eller göra annat hantverk. Även barn och vuxna med olika funktionshinder är välkomna! Är ni bara minst två personer så kan ni ha en egen heldag eller weekendläger, då gör det inget om det finns olika behov eller viljor, vi är två eller tre vuxna som kan hjälpa till!

Även inom bågskyttet kan ett helt sällskap tex boka en heldag och träna på detta, el varför inte hela familjen? En av alla underbara saker med hästar och ridning är ju just det att ålder inte är så viktigt!

När vi planerar vår verksamhet utgår vi från hur vi själva skulle vilja ha det om vi skulle leta efter ett ställe att rida på, eller kanske åka på ett upplevelseäventyr med barnen? Här kan man rida med bara bästisen på en tur med ledare, eller med bara familjen eller bästisen eller kanske mor och dotter, boka ett eget "miniläger" och välja innehåll. Vi tror vi är ganska unika på det sättet🙂 Vi har nyligen haft ett "tjejläger" med två unga tjejer som hade en härlig helg! Då ägnade vi oss åt hästhantering (som ofta inte hinns med på ridskolan), lite centrerad ridning och långtur. Vi har märkt att  många är lite ringrostiga och kanske bara ridit på ridskola och inte har så mycket kunskap om hur hästen kommunicerar och hur vi får ut så mycket mer om vi förstår hästen och den ser oss som en pålitlig ledare och vi litar på varandra!

Därför är KOL - Kommunikation- och Ledarskap något vi brinner för. Alltför många saknar kunskap om hur hästen faktiskt fungerar och det är ju ganska självklart egentligen att då vi ju är mer intelligenta än hästen är det vi som får försöka kommunicera på ett sätt som hästen förstår. När någon kommer med en häst som blivit "bråkig" är det första vi vill utesluta att den har ont - en häst är av naturen samarbetsvillig och plötsliga motstånd beror ofta på tex smärta. Hur hanterar man sin häst? Vilket kroppsspråk har man och vilka signaler skickar men egentligen?

Till oss kan du komma med din egen häst eller komma till oss och träna med någon av våra. Hasse åker även ut till olika stall och håller enskilda och gruppträningar. Visst låter det intressant? Hör bara av dig för att få mer information!

Vår/min barnaskara består av Matilda 24 år, som bor tillsammans med Timmy i Norrköping och har dottern Alwa 2 år och en till på väg:-)Joel 22 år och Elias 16 år. Elias bor tyvärr inte hemma pga svår autism och utvecklingsstörning men vi hälsar på och ibland kommer han med personal till oss🙂. Hasse är pappa till Angie som är vuxen med egen familj och Hasse har fyra barnbarn till förutom Alwa,  killarna Vincent, Gabriele, Sky Luka och Tiago 🙂 

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=i9a0YIi5Kdk

Så här kan vi också se ut...

Vår förlovning i Arboga i december 2011. Ceremonin leddes av Johan Sandström, helt i vikingaanda. Se även länken nedan. Det är Hasses och Johans bidrag till melodifestivalen!


 

 

Kommentarer

19.06.2021 18:39

Lena

Hej jag har haft egna hästar och mitt barnbarn som fyller 11 den första juli har ridit sedan hon var 4 år nu funderar jag på en födelsedagspresent och det skulle kunna vara en turridning med fart

03.09.2015 21:23

lena-marie karlsson

underbart med vikingastilen, där livet med hästar passar in så fantastiskt.Vilken fin förlovning, och underbart bröllop. Verkligen något som flera borde ta efte

03.09.2015 22:00

Petra

Tack Lena-Marie det var förra stället i Haninge, på Facebook finns massor av bilder från Hästarnas Dal, där vi bor nu

19.05.2013 16:40

jouni heikkinen

Hej Hasse

Spännande uppvisning i riddarspelen trevligt.

Grannen Jocke

17.05.2013 19:22

Gunwor Maria Westerberg

Hej Hasse! Vad roligt (även snopet) att hitta dej här. Hoppas allt är bra och jag önska er all lycka på er färd genom resten av livet! Kram Gunwor (Fagersta)